Bomba witaminowo- owocowa!
Propozycja na jednocześnie lekkie, a jednak sycące śniadanie. Kwintesencja słodkości owoców z dodatkiem wartościowego białka i bakalii ;)
Do zrobienia tego letniego śniadania użyłam przede wszystkim truskawek, na które mamy sezon!
Truskawki mają dobroczynny wpływ na nasz organizm, przede wszystkim na układ trawienny- usprawniają perystaltykę jelit. Wpływają też korzystnie na nasza urodę dzięki właściwościom bakteriobójczym. Chronią przed anemią, wzmacniają organizm, a co najważniejsze wpływają odświeżająco na cerę i włosy! :)
Składniki:
- 150g serka wiejskiego
- 3 łyżki otrębów owsianych
- 1 brzoskwinia
- garść truskawek
- 1 małe jabłko
- 1 łyżeczka rodzynek
- 1 łyżeczka płatków migdałowych
- Serek wiejski wraz z otrębami i owocami zblendować (pozostawiając po kawałku każdego owocu do podania).
- Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni teflonowej.
- Całość przełożyć do pucharka, ułożyć kawałki owoców i posypać migdałami.
Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 360kcal

