28 kwietnia 2017

BANANOWO- ORZECHOWY BUDYŃ JAGLANY

Dzisiaj bez zbędnych wstępów, bo Wielu z Was (tak jak ja) uwielbia budynie jaglane, do których nie trzeba nikogo przekonywać! ;)


Składniki:
-100g kaszy jaglanej
-2 banany
-2 łyżki cukru trzcinowego jaggery
-1 kopiata łyżka masła migdałowego
-chlust mleka owsianego
-dodatki:kawałek melona, jagody goji, kilka daktyli, trochę migdałów, łyżeczka chia, trochę masła migdalowego

Przygotowanie:
  1. Kaszę jaglaną dokładnie opłukać, a następnie ugotować w wodzie.
  2. Ostudzoną kaszę zblendować z pozostałymi składnikami i przełożyć do misek.
  3. Podać z ulubionymi dodatkami. 

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 1100kcal
1 porcja- ok. 550kcal