Miękkie, kremowe, subtelne w smaku orzechy są moim numerem 1!
Najbardziej lubię je chrupać tak po prostu- prosto z paczuszki, ale czasem pokuszę się o przygotowanie na ich bazie jakiegoś wypieku. Jak przystało na łasucha musiało być słodko, dlatego tym razem przygotowałam wspaniałe, delikatne babeczki z dodatkiem bananów- mogę powiedzieć tylko jedno: POLECAM! :)
Składniki:
- 0,5 szklanki orzechów nerkowca (firmy OWOCOWY RAJ)*
- 2 łyżki mąki ryżowej pełnoziarnistej
- 1 dojrzały banan
- 1 białko jajka
- Orzechy nerkowca zmielić na mąkę.
- Wszystkie składniki dokładnie ze sobą połączyć za pomocą blendera.
- Masę przełożyć do foremek sylikonowych, a na wierzch ułożyć całe orzechy nerkowca.
- Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (5 babeczek)- ok. 435kcal
1 babeczka- ok. 87kcal
