9 maja 2016

TWAROGOWE CIASTO BEZGLUTENOWE Z POLEWĄ

To ciasto zawiera sporą ilość białka, dlatego polecam je szczególnie wszystkim trenującym ;)

Nie wymaga użycia wyszukanych produktów, wystarczy kilka powszechnie dostępnych składników i możemy cieszyć się zdrowych oraz pysznym deserem :)


Składniki:
Ciasto
  • 400g sera twarogowego chudego
  • 2 łyżki kakao
  • 2 banany
  • 4 białka jajek
  • 3 łyżki mąki kukurydzianej (Green Essence)*
  • 3 łyżki mąki ryżowej
Polewa 
  • 1 banan
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżeczka łuskanych ziaren konopi (opcjonalnie)
Przygotowanie:
  1. Wszystkie składniki na ciasto dokładnie ze sobą zblendować.
  2. Masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 35 minut w 180 stopniach.
  3. Składniki na polewę zblendować ze sobą, ostudzone ciasto podać z polewą i posypać ziarnami konopi.

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!! 

Kalorie:
Całość (12 kawałków)- ok. 1102kcal
1 kawałek- ok. 92kcal