Świetne na drugie śniadanie, czy podwieczorek! Można zabrać je ze sobą również na letni piknik :)
Składniki:
- 6 łyżek płatków owsianych
- 3 łyżki mąki z komosy ryżowej
- 1 banan
- 1 jajko
- 1 łyżka syropu z agawy
- wiśnie świeże
- 1 kisiel wiśniowy (Amylon)
- Zagotować wodę, a następnie w 180ml wrzątku rozmieszać kisiel.
- Banana zblendować z jajkiem i syropem z agawy.
- Dodać mąkę i płatki- ponownie zblendować.
- Z masy uformować bułeczki, na wierzchu każdej wyłożyć po 2 łyżki kisielu.
- Bułeczki piec około 25 minut w 180 stopniach.
- Podawać ze świeżymi wiśniami.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (2 bułeczki)- ok. 710kcal
1 bułeczka- ok. 355kcal



