25 października 2015

DYNIOWA GALARETKA Z MORWĄ BIAŁĄ

Kolejny dyniowy deser, ale taki, jakiego jeszcze nie było! Galaretka! :)
Z przesłodką morwą białą, polecaną szczególnie wszystkim cukrzykom (reguluje poziom cukru we krwi) oraz pysznymi orzeszkami nerkowca!


Składniki:
  • 1 szklanka puree z dyni
  • 2 banany
  • 1/2 szklanki naparu z liści stevi
  • 3 łyżki morwy białej (firmy OWOCOWY RAJ)*
  • 2 łyżeczki agaru
  • do podania: jogurt, orzechy nerkowca, morwa biała
Przygotowanie:
  1. Puree dyniowe zblendować z bananami oraz naparem ze stevi.
  2. Do całości dodać morwę i wymieszać, a następnie zagotować.
  3. Podczas gotowania dodać agar (energicznie mieszając), gotować jeszcze 1-2 minuty, po czym przełożyć do foremek i odstawić do stężenia.
  4. Gotowe galaretki podawać z jogurtem, orzechami nerkowca i morwą białą.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
 
Kalorie (bez dodatków):
Całość (4 galaretki)- ok. 407kcal
1 galaretka- ok. 102kcal

Sposób na dynię 2015