Z przesłodką morwą białą, polecaną szczególnie wszystkim cukrzykom (reguluje poziom cukru we krwi) oraz pysznymi orzeszkami nerkowca!
Składniki:
- 1 szklanka puree z dyni
- 2 banany
- 1/2 szklanki naparu z liści stevi
- 3 łyżki morwy białej (firmy OWOCOWY RAJ)*
- 2 łyżeczki agaru
- do podania: jogurt, orzechy nerkowca, morwa biała
- Puree dyniowe zblendować z bananami oraz naparem ze stevi.
- Do całości dodać morwę i wymieszać, a następnie zagotować.
- Podczas gotowania dodać agar (energicznie mieszając), gotować jeszcze 1-2 minuty, po czym przełożyć do foremek i odstawić do stężenia.
- Gotowe galaretki podawać z jogurtem, orzechami nerkowca i morwą białą.
Kalorie (bez dodatków):
Całość (4 galaretki)- ok. 407kcal
1 galaretka- ok. 102kcal
