19 czerwca 2016

MAKARON Z SOCZEWICY Z WARZYWAMI

Szybki, kolorowy obiad!
Makaron z soczewicy z dodatkiem przeróżnych warzyw na pewno ucieszy Wasze kubki smakowe :)


Składniki:
  • 150g makaronu z czerwonej soczewicy
  • kawałek dyni (lub opakowanie mrożonej)
  • 450g zielonej fasolki
  • 2 buraki
  • 1 łyżeczka czarnuszki
  • 1 łyżka płatków drożdżowych
  • przyprawy: sól himalajska, curry, suszone płatki pomidora
Przygotowanie:
  1. Makaron ugotować i odcedzić.
  2. Dynię upiec w piekarniku, buraki pokroić na kawałki, po czym ugotować razem z fasolką.
  3. Ugotowany makaron wymieszać z gotowymi warzywami oraz przyprawami.
  4. Całość posypać czarnuszką oraz płatkami drożdżowymi. 
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (3 porcje)- ok. 920kcal
1 porcja- ok. 307kcal