11 sierpnia 2015

BABECZKI KOKOSOWE Z PŁATKAMI RYŻOWYMI I JAGODAMI GOJI

Dzisiaj z kolei zdecydowałam się na upieczenie babeczek kokosowych!
Ale nie byle jakich, bo z delikatnymi płatkami ryżowymi i super food, jakimi są jagody goji.

Babeczki świetnie nadają się na słodki podwieczorek, czy niebanalne śniadanie :)


Składniki:
Babeczki

  • 3 łyżki mąki kokosowej
  • 1 łyżka mąki amarantusowej (firmy OWOCOWY RAJ)*
  • 1 banan
  • 1 białko jajka
  • 1/4 szklanki mleka 
Warstwa (wierzchnia)
  • 3 łyżki płatków ryżowych
  • 1/4 szklanki mleka
  • 1 łyżeczka stevi
  • 1 łyżeczka kakao
  • 1 łyżka jagód goji
Przygotowanie: 
Babeczki
  1. Banana zblendować z białkiem i mlekiem.
  2. Dodać mąki i wymieszać.
  3. Masę przełożyć do foremek i piec 25 minut w 180 stopniach.
Warstwa (wierzchnia)
  1. Płatki ryżowe ugotować w mleku, a następnie wymieszać ze stevią i kakao.
  2. Na gotowe babeczki nałożyć budyń i udekorować jagodami goji.
Myślę, że z takich babeczek byłby zadowolony zarówno każdy dorosły, jak i każdy maluch :)

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!

Kalorie:
Całość (8 babeczek)- ok. 475kcal
1 babeczka- ok. 59kcal