25 marca 2016

MIGDAŁOWE BABECZKI Z KREMEM KOKOSOWO- MIGDAŁOWYM

Zbyt dużo nie będę pisać o tych babeczkach, ponieważ jedno słowo oddaje wrażenie po ich zjedzeniu "BŁOGOSTAN"!!!

Mąka migdałowa oraz krem kokosowo- migdałowy to połączenie idealne!
Namawiam do ich upieczenia! ;)


Składniki:
  • 8 łyżek mąkimigdałowej
  • 2 białka jajek
  • 2 banany
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia bio
  • 3 łyżki kremu kokosowo- migdałowego
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • garść jagód
Przygotowanie:
  1. Banany zblendować z białkami oraz mąką i proszkiem do pieczenia.
  2. Masę przełożyć do foremek i piec około 20 minut w 180 stopniach. 
  3. Na gotowe babeczki nałożyć krem kokosowo- migdałowy, posypać wiórkami i jagodami.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (8 babeczek)- ok. 1010kcal
1 babeczka- ok. 126kcal