Mimo delikatnego smaku główną rolę odgrywa w niej awokado, będące źródłem zdrowych tłuszczów!
Kolorowo, smacznie i do syta!
Składniki:
- 1 awokado
- 1/2 główki sałaty
- mały jogurt naturalny
- kilka pomidorów koktajlowych
- 3 łyżki kukurydzy
- 3 łyżki fasoli czerwonej
- 150g filetu z indyka**
- garść kiełków słonecznika
- 1 łyżeczka przyprawy "zioła zamiast soli" (Green Essence)*
- szczypta soli himalajskiej
- Filet z indyka pokroić w kostkę, obsypać przyprawą i ugrillować w piekarniku.
- Połowę awokado zblendować na gładko z jogurtem, tak powstały sos doprawić solą himalajską.
- Na dni półmiska (talerza) ułożyć poszarpaną sałatę, a na nią pasy z kukurydzy, pomidorków, fasoli, połowy awokado oraz ugrillowanego indyka.
- Całość polać sosem i posypać kiełkami słonecznika.
**w wersji wegańskiej można zamienić na tofu
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość- ok. 610kcal