2 marca 2016

KOLOROWA SAŁATKA Z AWOKADO

Aura za oknem nas nie rozpieszcza zatem postanowiłam rozweselić sobie wieczór kolorową sałatą pełną wartościowych warzyw!
Mimo delikatnego smaku główną rolę odgrywa w niej awokado, będące źródłem zdrowych tłuszczów!

Kolorowo, smacznie i do syta!


Składniki:
  • 1 awokado
  • 1/2 główki sałaty
  • mały jogurt naturalny
  • kilka pomidorów koktajlowych
  • 3 łyżki kukurydzy
  • 3 łyżki fasoli czerwonej
  • 150g filetu z indyka**
  • garść kiełków słonecznika
  • 1 łyżeczka przyprawy "zioła zamiast soli" (Green Essence)*
  • szczypta soli himalajskiej
Przygotowanie:
  1. Filet z indyka pokroić w kostkę, obsypać przyprawą i ugrillować w piekarniku.
  2. Połowę awokado zblendować na gładko z jogurtem, tak powstały sos doprawić solą himalajską.
  3. Na dni półmiska (talerza) ułożyć poszarpaną sałatę, a na nią pasy z kukurydzy, pomidorków, fasoli, połowy awokado oraz ugrillowanego indyka.
  4. Całość polać sosem i posypać kiełkami słonecznika.

**w wersji wegańskiej można zamienić na tofu

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
 
Kalorie:
Całość- ok. 610kcal