Ciasto pięknie pachnie, a wiórki kokosowe dodają jeszcze więcej aromatu no i oczywiście walorów smakowych!!
Jest to ciasto, które śmiało można jeść na diecie, ponieważ zawiera same zdrowe i niskokaloryczne składniki.
Składniki:
- 1 puszka białej fasoli
- 3 jajka
- 30g chudego twarogu
- 3 łyżeczki stevi
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- szczypta imbiru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 łyżki wiórków kokosowych
- Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywno.
- Zmiksować odcedzoną fasolę na bardzo gładką masę. Podczas miksowania dodawać żółtka, twaróg, stevię, sok z cytryny oraz proszek do pieczenia.
- 2 łyżki wiórków kokosowych wymieszać (bez miksowania) z masą, a następnie to samo zrobić z ubitymi białkami.
- Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec 40 minut w 170 stopniach (do suchego patyczka).
Całość (10 porcji)- ok. 620kcal
1 porcja- ok. 62kcal


