A właściwie w kruchych spodkach!
Deser genialny- polecam wszystkim, na pewno nie będziecie rozczarowani... pyszne kruche ciasto i gorące słodkie jabłka... całość posypana płatkami migdałów- niebo w gębie! :)
Składniki:
- 2 słodkie jabłka (małe)
- 6 łyżek mąki jaglanej (firmy OWOCOWY RAJ)*
- 1 łyżeczka masła migdałowego
- 1 dojrzały banan
- 1 łyżka płatków migdałowych
- 1 łyżka syropu z agawy
- 1 łyżeczka cynamonu
- Jabłka obrać ze skórek, przekroić na połówki i wydrążyć nasiona, każdą połówkę ponacinać delikatnie wzdłuż.
- Banana zblendować i połączyć z mąką jaglaną oraz masłem migdałowym- wyrobić ciasto.
- Ciasto rozwałkować, a następnie uformować małe spodki, na dno każdego posypać lekko cynamonem i owinąć nimi jabłka.
- Całość skropić syropem z agawy i zapiec przez 15- 20 minut w 170 stopniach.
- Gotowe słodkości posypać prażonymi płatkami migdałowymi.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (4 porcje)- ok. 600kcal
1 porcja- ok. 150kcal