9 października 2015

JAGLANE MUFFINY Z DYNIĄ I ŻURAWINĄ

Kolejne dyniowe słodkości, które kuszą zarówno kolorem, jak i smakiem!
Co tu dużo pisać- są proste w przygotowaniu, a jakie smaczne!

Dodatek lekko kwaskowato- słodkiej żurawiny idealnie pasował do całości :)


Składniki:
  • 1 szklanka płatków jaglanych
  • 1/2 szklanki puree z dyni
  • 2 banany
  • kawałek dyni
  • 2 białka jajek
  • 2 łyżki żurawiny suszonej (firmy OWOCOWY RAJ)*
  • 2 łyżeczki stevi
Przygotowanie:
  1. Banany zblendować z białkami i puree dyniowym.
  2. Kawałek dyni zetrzeć na tarce (średnie oczka).
  3. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, masę przełożyć do foremek i piec około 25 minut w 180 stopniach.

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!

Kalorie:
Całość (12 muffin)- ok. 810kcal
1 muffina- ok. 68kcal


Sposób na dynię 2015Jesienne Superfoods