21 lipca 2016

LETNIA TARTA Z WANILIĄ I OWOCAMI

Aż szkoda nie wykorzystać tych kolorowych, słodkich owoców, które uśmiechają się do mnie ze straganów każdego dnia!
Zatem skusiłam się na przygotowanie tarty, która nie wymaga pieczenia i jest przepyszna! ;)


Składniki:
Spód
Krem
  • 100g kaszy jaglanej
  • 2 szklanki mleka migdałowego
  • szczypta wanilii
  • 3 łyżki ksylitolu
  • morele
  • jagody
Przygotowanie:
Spód
  1. Migdały zmielić na drobno.
  2. Daktyle namoczyć w wodzie, a następnie zblendować na mus.
  3. Rozdrobnione migdały połączyć z musem daktylowym- wyłożyć na spód formy wyłożonej folią spożywczą (formując również brzegi) i schłodzić.
Krem 
  1. Kaszę jaglaną dokładnie opłukać, a następnie ugotować w mleku z dodatkiem ksylitolu i wanilii.
  2. Ostudzoną kaszę zblendować na gładki krem i przełożyć na wcześniej przygotowany spód.
  3. Na wierzchu poukładać kawałki moreli i jagody. 

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!! 
 
Kalorie:
Całość (16 kawałków)- ok. 2950kcal
1 kawałek- ok. 184kcal