A możliwości kombinacji smakowych nie ma końca.... co powiecie na wiśnie z czekoladą?

Składniki:
- 100g kaszy jaglanej
- trochę miąższu z laski wanilii
- 1 szklanka mleka ryżowego
- 2 łyżki syropu z agawy
- nerkowce
- wiśnie
- 1 łyżeczka syropu klonowego
- gorzka czekolada
Przygotowanie:
- Kaszę wypłucz w wodzie, a następnie ugotuj do miękkości.
- Ostudzoną kaszę zblenduj z wanilią, syropem z agawy oraz mlekiem ryżowym.
- Na patelni karmelizuj mrożone wiśnie z dodatkiem syropu klonowego.
- Gotowy budyń podaj z wiśniami, nerkowcami oraz kawałkami gorzkiej czekolady.
Kalorie:
Całość (2 porcje) - ok. 830kcal
1 porcja - ok. 415kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.