29 marca 2017

MAKARON RYŻOWY Z PESTO PIETRUSZKOWYM

Czasem te najprostsze rozwiązania są zarazem najszybsze i najsmaczniejsze!
Tak też było w przypadku tego dania :)

Lekki makaron ryżowy z pesto z pietruszki! Sycący i pełen witamin :)


Składniki:
  • 300g makaronu ryżowego
  • 2 pęczki natki pietruszki
  • 3 łyżki tahini
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku
  • sok z 1 cytryny
  • szczypta soli himalajskiej
Przygotowanie:
  1. Makaron ryżowy zalać wrzątkiem i odstawić pod przykryciem na kilka minut, aż zmięknie, po czym odcedzić.
  2. Pozostałe składniki dokładnie ze sobą zblendować.
  3. Gotowy makaron wymieszać z pesto. 
Kalorie:
Całość (4 porcje)- ok. 1430kcal
1 porcja- ok. 358kcal