5 października 2016

PUDDING RYŻOWY Z RÓŻNOŚCIAMI

Słodkości nie ma końca! Słodkie śniadania opanowały moje menu, a tym razem w ruch idzie ryż! :)
Pudding ryżowy z różnościami, tj. jagodami inkaskimi, malinami i orzechami... każdy znajdzie w puddingu coś dla siebie ;)


Składniki:
  • 200g ryżu jaśminowego
  • 750ml mleka ryżowego
  • 1 łyżeczka stewi
  • trochę orzechów włoskich
  • trochę jagód inkaskich
  • świeże maliny
Przygotowanie:
  1. Ryż jaśminowy zalać 2 szklankami wody i zagotować, w momencie gdy prawie cała woda odparuje wlać mleko i gotować do momentu, aż ryż zmięknie i wchłonie mleko.
  2. Ugotowany ryż lekko zblendować ze stewią i przełożyć do miseczki.
  3. Całość ozdobić orzechami włoskimi, jagodami inkaskimi i malinami. 
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (3 porcje)- ok. 1370kcal
1 porcja- ok. 457kcal