26 lutego 2017

KASZTANOWY BUDYŃ JAGLANY Z ORZECHAMI WŁOSKIMI

Jaglane budynie to moja kulinarna miłość!
W każdym smaku i zawsze! :)

Słysząc, że ktoś nie może się przekonać do kaszy jaglanej zawsze polecam jaglane budynie ;)


Składniki:
  • 250g kaszy jaglanej
  • 0,5l mleka owsianego
  • banan
  • 3 łyżki kremu kasztanowego
  • garść orzechów włoskich
  • 3 łyżki syropu klonowego
Przygotowanie:
  1. Kaszę jaglaną opłukać, a następnie ugotować w mleku owsianym.
  2. Ugotowaną kaszę zblendować z bananem oraz kremem kasztanowym.
  3. Każdą porcję budyniu polać łyżką syropu klonowego oraz posypać orzechami włoskimi. 
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (3 porcje)- ok. 1500kcal
1 porcja- ok. 500kcal