8 maja 2016

OWSIANA GRANOLA Z NEKTAREM KOKOSOWYM

Z domową granolą jest zawsze taki problem, że jest jej za mało! ;)
Ile bym nie zrobiła tyle zjem!

Zachęcam Was do przygotowania swojej własnej granoli, ponieważ wtedy macie pewność co jecie! Nie ma w niej zbędnych tłuszczów, cukrów, czy dodatkowej chemii...
A przy tym można dorzucić do niej bakalie i dodatki, które najbardziej lubicie- ty wy wybieracie, a nie tobi tego producent za Was! ;)


Składniki:
  • 100g płatków owsianych
  • 100g migdałów
  • 150g rodzynek
  • garść jagód goji
  • 6 łyżek nektaru kokosowego
Przygotowanie:
  1. Płatki owsiane, migdały i rodzynki wymieszać z nektarem kokosowym.
  2. Całość wyłożyć na blaszkę (wyłożoną papierem do pieczenia) i piec około 20 minut w 160 stopniach- co chwile mieszając.
  3. Do całości (po ostygnięciu) dodać jagody goji, przechowywać w zamkniętym pojemniku.
 Taka granola może stanowić nie tylko bazę do śniadania, ale również do przeróżnych deserów! :)


Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.  

Kalorie:
Całość (8 porcji)- ok. 1570kcal
1 porcja- ok. 196kcal