Zupę....? Nie... Sałatkę...? Nie... To może wielowarzywne spaghetti? To jest to! :)
I to nie byle jakie, bo zapiekane z sosem pomidorowym i aromatyzowaną oliwą z oliwek prosto z greckiej wyspy! Całość podana z również z grecką prażoną ciecierzycą.
Składniki:
- 50g makaronu ryżowo- kukurydzianego spaghetti
- 3 pomidory
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek (z ziołami)
- 100g bobu
- 100g kalarepy
- 1 marchew
- 1 burak
- koperek
- przyprawy: sól morska, pieprz kolorowy, papryka słodka, oregano (firmy OWOCOWY RAJ)*
- 2 łyżki prażonej ciecierzycy
Przygotowanie:
- Makaron ugotować i odcedzić.
- Pomidory obrać ze skórki, pokroić, podsmażyć na oliwie z dodatkiem przypraw.
- Bób obgotować, obrać ze skórki, podobnie postąpić z marchewką i burakiem, kalarepę pokroić na kawałki.
- Makaron wymieszać z sosem pomidorowym, koperkiem oraz warzywami- całość przełożyć do naczynia, a na wierzch poukładać plastry pomidora.
- Zapiekać przez około 15 minut w 170 stopniach, podać z koperkiem i ciecierzycą.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 510kcal
1 porcja- ok. 255kcal