Powiem więcej- są rewelacyjne. Zdecydowanie najlepsze jakie dotąd jadłam!
Naleśniki z mąki odchodzą w zapomnienie...! :)
Są tak proste, praktycznie jednoskładnikowe! A w smaku... miękkie i pożywne! Genialnie łączą się ze wszystkimi owocowymi musami, serkami, ale również z warzywnym nadzieniem ;)
Co ważne naleśniki są bezglutenowe- idealne dla każdego alergika!
Składniki:
- 100g kaszy gryczanej niepalonej (firmy OWOCOWY RAJ)*
- 1 szklanka wody
- szczypta cynamonu (opcjonalnie)
- szczypta stevi (opcjonalnie)
- Kaszę gryczaną zalać wrzątkiem i odstawić na 24 godziny (podczas moczenia można wymieniać wodę).
- Po namoczeniu odlać wodę i zalać szklanką świeżej, a następnie bardzo dokładnie zblendować (im więcej wody, tym ciasto będzie rzadsze, a naleśniki cieńsze).
- Do ciasta można dodać stevii lub cynamonu (jednak można pominąć ten krok).
- Naleśniki smażyć na suchej teflonowej patelni.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" (przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (5 naleśników)- ok. 336kcal
1 naleśnik- ok. 67kcal

