Zastanawiałam się też z jakim wypiekiem taki krem smakowałby ciekawie i na myśl przyszła mi od razu mąka kasztanowa!
Wyszło super, a smak był naprawdę satysfakcjonujący :)
Składniki:
- 4 łyżki mąki kasztanowej
- 1 łyżeczka karobu
- 1 banan
- 1 łyżeczka masła orzechowego
- 1 awokado
- 1 łyżeczka stevi
- garść borówek
- Mąkę kasztanową połączyć z karobem, masłem orzechowym i połową zblendowanego banana.
- Wyrobić ciasto, a następnie wyłożyń nim foremki i piec 15 minut w 190 stopniach.
- Awokado zblendować z drugą połową banana i stevią.
- Krem nałożyć do upieczonym spodów (np. przy użyciu rękawa cukierniczego) i udekorować borówkami.
Kalorie:
Całość (5 tartaletek)- ok. 620kcal
1 tartaletka- ok. 124kcal