Banalnie proste, obłędnie lekkie i pyszne!
Kto z nas nie lubi podjadać? Szczególnie przy wieczornym seansie firmowym, czy podczas codziennie czynności... na pewno jest to problem znany wielu z Was!
Ale ja mam na to sposób! :) Szybki i prosty, a przy tym zdrowy i co najważniejsze zaspokajający głód!
Składniki:
- 6 łyżek kuskusu kukurydzianego
- 1 łyżka korzenia maca (sproszkowanego)
- 1 łyżka babki płesznik
- 1 białko jajka
- curry
- Kuskus zalać wrzątkiem na 0,5 cm ponad poziom kaszy i odstawić pod przykryciem na 15 minut.
- Gotowy kuskus wymieszać z białkiem, korzeniem maca, curry i babką płesznik.
- Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć masę na wysokość nie większą, niż 0,5cm i piec około 15- 20 minut w 180 stopniach.
- Upieczoną masę pokroić na małe krakersy.
Ja podałam je ze świeżymi pomidorami i kremem z buraczków- było pysznie!
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (45 krakersów)- ok. 375kcal
1 krakers- ok. 8kcal