6 listopada 2017

BURACZKOWA OWSIANKA Z CHIA I MASŁEM Z NERKOWCÓW

Bo owsianka nie musi być nudna!

Pyszna, pożywna owsianka z niebanalnymi dodatkami! :)



Składniki:

  • 8 łyżek płatków owsianych

  • 0,5l mleka migdałowego

  • 1 upieczony burak

  • 2 łyżki chia

  • 2 łyżki cukru kokosowego

  • 1 łyżka białka konopnego

  • 2 łyżki rodzynek

  • 1 banan

  • 2 łyżeczki masła z nerkowców


Przygotowanie:

  1. Płatki owsiane, chia, białko konopne, cukier i rodzynki wymieszaj.

  2. Następnie upieczonego buraka zblenduj na mus, wymieszaj z mlekiem i zalej suche składniki.

  3. Całość gotuj około 5 minut.

  4. Gotową owsiankę podaj z pokrojonym w plastry bananem oraz masłem z nerkowców.


Kalorie:

Całość (2 porcje) - ok. 1060kcal

1 porcja - ok. 530kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.