Naleśnik jest bezglutenowy, dlatego to propozycja dla również dla osób nietolerujących glutenu ;)
Całość jest wegetariańska i pełna wartości odżywczych ;)
Składniki:
Naleśniki
- 3 jajka
- 2 "chlusty" mleka
- pół szklanki mąki kukurydzianej
- pół szklanki mąki ryżowej
- odrobinę oleju kokosowego
- 300g pieczarek
- papryka zielona
- por
- cebula
- ząbek czosnku
- kilka łyżek passaty pomidorowej
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 2 plastry sera feta
- koperek
- przyprawy: sól himalajska, zioła prowansalskie, imbir
- do podania: szczypior
Naleśniki
- Na patelni rozgrzać olej.
- Pozostałe składniki dokładnie ze sobą zblendować, masę wylać na patelnię- naleśniki smażyć z obu stron.
- Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć posiekaną cebulę z czosnkiem.
- Następnie dodać pokrojone pieczarki, paprykę i por- całość przyprawić.
- Na koniec dodać passatę, całość podgrzać- na koniec farsz wymieszać z posiekanym koperkiem.
- Gotowy farsz nałożyć do naleśników, posypać pokruszoną fetą i szczypiorkiem, naleśnika złożyć.
Całość (3 duże naleśniki)- ok. 1210kcal
1 naleśnik- ok. 403kcal