A to wszystko w super zdrowych kruchych ciasteczkach, któymi można zajadać się bez wyrzutów sumienia! :) Bez niezdrowych tłuszczów, białej, oczyszczonej mąki, czy zbędnych cukrów!
Ja uwielbiam je wcinać w towarzystwie owocowego koktajlu :)
Składniki:
- 8 łyżek mąki jaglanej
- 2 łyżki lucumy sproszkowanej
- 80g mielonych orzechów laskowych
- 1/2 szklanki puree z dyni
- 1 banan
- 1 łyżka masła migdałowego
- Banana zblendować z puree dyniowym, dodać pozostałe składniki i wymieszać.
- Ciasto rozwałkować i "wykrawać" dowolne kształty.
- Ciasteczka piec około 15-20 minut w 180 stopniach.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (40 ciasteczek)- ok. 1135kcal
1 ciasteczko- ok. 28kcal

