20 września 2014

DYNIOWY KOKTAJL JAGLANY Z FIGĄ

Moje uwielbienie dyni tym razem przedstawiam w postaci koktajlu!

Smak zwieńczony smakiem słodkiej i dojrzałej figi! :)

Można rzec... 3 królowe w jednym pucharku- DYNIA, FIGA I KASZA JAGLANA!


Składniki:
  • 200g dyni hokkaido
  • 5 łyżek kaszy jaglanej
  • 1 banan
  • pół szklanki mleka migdałowego
  • 1 figa
Przygotowanie:
  1. Kaszę jaglana opłukać i ugotować.
  2. Dynię obrać ze skórki (odmiany hokkaido nie trzeba) i ugotować pokrojoną na duże kawałki, bądź upiec w piekarniku (lepiej smakuje pieczona).
  3. Zblendować ugotowaną kaszę z dynią i bananem, a następnie dodać mleka i wymieszać.
  4. Podać ze świeżą figą pokrojoną na ćwiartki.

Kalorie:
Całość (1 duży koktajl)- ok. 480kcal

Dynia na słodko i słonoSzkolne śniadania