Smak zwieńczony smakiem słodkiej i dojrzałej figi! :)
Można rzec... 3 królowe w jednym pucharku- DYNIA, FIGA I KASZA JAGLANA!
Składniki:
- 200g dyni hokkaido
- 5 łyżek kaszy jaglanej
- 1 banan
- pół szklanki mleka migdałowego
- 1 figa
- Kaszę jaglana opłukać i ugotować.
- Dynię obrać ze skórki (odmiany hokkaido nie trzeba) i ugotować pokrojoną na duże kawałki, bądź upiec w piekarniku (lepiej smakuje pieczona).
- Zblendować ugotowaną kaszę z dynią i bananem, a następnie dodać mleka i wymieszać.
- Podać ze świeżą figą pokrojoną na ćwiartki.
Kalorie:
Całość (1 duży koktajl)- ok. 480kcal
właśnie popijam sobie koktajl dyniowy :D
OdpowiedzUsuńKoniecznie do zrobienia ;)
OdpowiedzUsuńIdealnie skomponowane smaki :)
OdpowiedzUsuńWygląda przepięknie :) Zapewne jeszcze lepiej smakowało :)
OdpowiedzUsuńdyni w koktajlu z jaglanką nie próbowałam, a wygląda szałowo :)
OdpowiedzUsuńGęściutki! Lubię tak :)
OdpowiedzUsuńPieknie wyglada :*
OdpowiedzUsuńTaki gesty ten koktajl ;3
OdpowiedzUsuńUwielbiam!
OdpowiedzUsuńOgólnie zakochałam się w smaku zmiksowanej kaszy i bananie, więc każdy inny dodatek będzie genialny :)
bardzo gęsty ten koktajl, w końcu z kaszy ;) idealny do wyjadania łyżką ;p
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńSmaczne i pięknie podane! :) Chyba coraz bardziej przekonuję się do dyni :D
OdpowiedzUsuńO kurczę! Wygląda rewelacyjnie! :D Zapewne był baaardzo sycący :)
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł na koktajl :-)
OdpowiedzUsuńdyniowego koktajlu jeszcze nie próbowałam, chyba czas najwyższy :-)
OdpowiedzUsuńMmm, to musiało być pyszne :)
OdpowiedzUsuń