7 stycznia 2017

OMLET JAGLANY Z OWOCAMI I MIODEM

Dzisiaj coś na podwieczorek! Sycący omlet z owocami i miodem... rozpływający się w ustach! :)
Spora dawka witamin gwarantowana! ;)


Składniki:
Omlet
  • 4 łyżki płatków jaglanych
  • 2 jajka
  • banan
  • szczypta cynamonu
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
Dodatki
Przygotowanie:
  1. Białka oddzielić od żółtek, a następnie ubić je na sztywna pianę.
  2. Banana zblendować z żółtkami i delikatnie wmieszać ubite białka.
  3. Do całości delikatnie wmieszać płatki jaglane oraz cynamon.
  4. Na patelni rozgrzać olej i wyłożyć masę- smażyć z obu stron.
  5. Jabłko zblendować z jogurtem, omleta podawać z musem, kawałkami pomarańczy oraz miodem.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (1 omlet)- ok. 670kcal