Moja wersja budyniu nie dość, że lekka i dietetyczna to jeszcze bezglutenowa! ;)
Składniki:
- 1,5 szklanki mleka 0,5%
- 0,25 szklanki mąki jaglanej (firmy OWOCOWY RAJ)*
- 2 łyżki czekolady do picia
- 1 banan
- pół owocu kaki
- 1 łyżka jagód goji
- 2 łyżeczki stevi
- Zagotować jedną szklankę mleka z dodatkiem stevi i zblendowanego banana.
- W pozostałej połowie szklanki mleka wymieszać mąkę jaglaną i czekoladę, po czym całość wlać do gotującego się mleka, energicznie mieszając.
- Budyń gotować jeszcze kilka minut do zgęstnienia, po czym odstawić.
- Gotowy budyń podawać z plastrami kaki i jagodami goji.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (2 DUŻE porcje)- ok. 620kcal
1 porcja- ok. 310kcal
