17 listopada 2015

BUDYŃ JAGLANY Z KAKI I JAGODAMI GOJI

Domowy budyń to prawdziwy rarytas, jednak bardzo często kojarzy nam się z dużą kalorycznością.
Moja wersja budyniu nie dość, że lekka i dietetyczna to jeszcze bezglutenowa! ;)


Składniki:
  • 1,5 szklanki mleka 0,5%
  • 0,25 szklanki mąki jaglanej (firmy OWOCOWY RAJ)*
  • 2 łyżki czekolady do picia
  • 1 banan
  • pół owocu kaki
  • 1 łyżka jagód goji
  • 2 łyżeczki stevi
Przygotowanie:
  1. Zagotować jedną szklankę mleka z dodatkiem stevi i zblendowanego banana.
  2. W pozostałej połowie szklanki mleka wymieszać mąkę jaglaną i czekoladę, po czym całość wlać do gotującego się mleka, energicznie mieszając.
  3. Budyń gotować jeszcze kilka minut do zgęstnienia, po czym odstawić.
  4. Gotowy budyń podawać z plastrami kaki i jagodami goji.
A może budyń? ;)

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!

Kalorie:
Całość (2 DUŻE porcje)- ok. 620kcal
1 porcja- ok. 310kcal

Bezglutenowe śniadanie dla dziecka