17 listopada 2015

BUDYŃ JAGLANY Z KAKI I JAGODAMI GOJI

Domowy budyń to prawdziwy rarytas, jednak bardzo często kojarzy nam się z dużą kalorycznością.
Moja wersja budyniu nie dość, że lekka i dietetyczna to jeszcze bezglutenowa! ;)


Składniki:
  • 1,5 szklanki mleka 0,5%
  • 0,25 szklanki mąki jaglanej (firmy OWOCOWY RAJ)*
  • 2 łyżki czekolady do picia
  • 1 banan
  • pół owocu kaki
  • 1 łyżka jagód goji
  • 2 łyżeczki stevi
Przygotowanie:
  1. Zagotować jedną szklankę mleka z dodatkiem stevi i zblendowanego banana.
  2. W pozostałej połowie szklanki mleka wymieszać mąkę jaglaną i czekoladę, po czym całość wlać do gotującego się mleka, energicznie mieszając.
  3. Budyń gotować jeszcze kilka minut do zgęstnienia, po czym odstawić.
  4. Gotowy budyń podawać z plastrami kaki i jagodami goji.
A może budyń? ;)

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!

Kalorie:
Całość (2 DUŻE porcje)- ok. 620kcal
1 porcja- ok. 310kcal

Bezglutenowe śniadanie dla dziecka

14 komentarzy:

  1. Narobiłaś mi smaka na budyń ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda bardzo smacznie. Jestem ciekawa jak smakują jagody goi, bo jeszcze nie miałam okazji spróbować.... :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ooo musi być pyszne :) budyń z kaszy jaglanej uwielbiam a do tego użyłaś kaki czyli numer 1 ostatnich dni :) Ten owoc bardzo mi posmakował i zjadam po połówce już 9 dzień z rzędu :) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. Taki budyń to ja bym z chęcią zjadła :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Chciałabym kiedyś zjeść taką inną i zdrowszą wersję budyniu, miałaś niesamowity pomysł. :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo lubię kaki, a teraz chyba jest na nie sezon, więc przepis cieszy mnie podwójnie...

    OdpowiedzUsuń
  7. uwielbiam budynie jaglane. Ja słodzę je daktylami i dodaje karob. Pozdrawiam i dziękuję za udział w akcji :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Z moim ulubionym kaki musi być pyszny!

    OdpowiedzUsuń
  9. Aż się chce uśmiechać do takiej miski ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Fajny, zdrowy, domowy przysmak. W sam raz na podwieczorek :)

    OdpowiedzUsuń
  11. ooo.. domowe są naajlepsze! Z kasz jeszcze domowego nie robiłam, ale kto wie.. :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Bardzo ciekawy przepis na budyń! Mniam!

    OdpowiedzUsuń
  13. Już wiem, co jutro biorę ze sobą na uczelnię. ;) Super taki budyń. :)

    OdpowiedzUsuń