Moja wersja budyniu nie dość, że lekka i dietetyczna to jeszcze bezglutenowa! ;)
Składniki:
- 1,5 szklanki mleka 0,5%
- 0,25 szklanki mąki jaglanej (firmy OWOCOWY RAJ)*
- 2 łyżki czekolady do picia
- 1 banan
- pół owocu kaki
- 1 łyżka jagód goji
- 2 łyżeczki stevi
- Zagotować jedną szklankę mleka z dodatkiem stevi i zblendowanego banana.
- W pozostałej połowie szklanki mleka wymieszać mąkę jaglaną i czekoladę, po czym całość wlać do gotującego się mleka, energicznie mieszając.
- Budyń gotować jeszcze kilka minut do zgęstnienia, po czym odstawić.
- Gotowy budyń podawać z plastrami kaki i jagodami goji.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (2 DUŻE porcje)- ok. 620kcal
1 porcja- ok. 310kcal
Narobiłaś mi smaka na budyń ;)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smacznie. Jestem ciekawa jak smakują jagody goi, bo jeszcze nie miałam okazji spróbować.... :)
OdpowiedzUsuńooo musi być pyszne :) budyń z kaszy jaglanej uwielbiam a do tego użyłaś kaki czyli numer 1 ostatnich dni :) Ten owoc bardzo mi posmakował i zjadam po połówce już 9 dzień z rzędu :) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńTaki budyń to ja bym z chęcią zjadła :-)
OdpowiedzUsuńChciałabym kiedyś zjeść taką inną i zdrowszą wersję budyniu, miałaś niesamowity pomysł. :-)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię kaki, a teraz chyba jest na nie sezon, więc przepis cieszy mnie podwójnie...
OdpowiedzUsuńuwielbiam budynie jaglane. Ja słodzę je daktylami i dodaje karob. Pozdrawiam i dziękuję za udział w akcji :)
OdpowiedzUsuńZ moim ulubionym kaki musi być pyszny!
OdpowiedzUsuńkocham!
OdpowiedzUsuńAż się chce uśmiechać do takiej miski ;)
OdpowiedzUsuńFajny, zdrowy, domowy przysmak. W sam raz na podwieczorek :)
OdpowiedzUsuńooo.. domowe są naajlepsze! Z kasz jeszcze domowego nie robiłam, ale kto wie.. :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy przepis na budyń! Mniam!
OdpowiedzUsuńJuż wiem, co jutro biorę ze sobą na uczelnię. ;) Super taki budyń. :)
OdpowiedzUsuń