Efektu uzyskany dzięki bezglutenowemu makaronowi z kukurydzą oraz dyni!
Całość z lekkim ziołowym, nietypowym posmakiem tymianku i uroczymi pomidorkami koktajlowymi.
Składniki:
- 50g makaronu kukurydziano- ryżowego spaghetti
- 1/2 dyni hokkaido
- 1 łyżka ziaren słonecznika
- pomidory koktajlowe
- świeży tymianek
- 1 łyżka oleju arganowego
- przyprawy: curry, kurkuma, sól sezamowa
- Makaron ugotować i odcedzić.
- Dynię ugotować (bez skórki), a następnie lekko poddusić na oleju arganowym z dodatkiem przypraw, na koniec zblendować na gładki sos.
- Do gotowego sosu dodać makaron i wymieszać.
- Gotowe danie podać z pomidorkami koktajlowymi, tymiankiem oraz lekko uprażonymi ziarnami słonecznika.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 520kcal
1 porcja- ok. 260kcal

