Efektu uzyskany dzięki bezglutenowemu makaronowi z kukurydzą oraz dyni!
Całość z lekkim ziołowym, nietypowym posmakiem tymianku i uroczymi pomidorkami koktajlowymi.
Składniki:
- 50g makaronu kukurydziano- ryżowego spaghetti
- 1/2 dyni hokkaido
- 1 łyżka ziaren słonecznika
- pomidory koktajlowe
- świeży tymianek
- 1 łyżka oleju arganowego
- przyprawy: curry, kurkuma, sól sezamowa
- Makaron ugotować i odcedzić.
- Dynię ugotować (bez skórki), a następnie lekko poddusić na oleju arganowym z dodatkiem przypraw, na koniec zblendować na gładki sos.
- Do gotowego sosu dodać makaron i wymieszać.
- Gotowe danie podać z pomidorkami koktajlowymi, tymiankiem oraz lekko uprażonymi ziarnami słonecznika.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 520kcal
1 porcja- ok. 260kcal
Mmm coś idealnego dla mnie! Zjadłabym :)
OdpowiedzUsuńGdzie kupiłaś makaron bezglutenowy?:(
OdpowiedzUsuńto dokładnie ten makaron: http://bioplanet.pl/makaron-kukurydziano---ryzowy-spaghetti-bio-bezglutenowy-500-g---alb-gold,4018722305293,pk233,p7040,PL
Usuńa kupić go możesz w sklepie z eko żywnością, pod tym linkiem znajdziesz sklep w pobliżu siebie: http://bioplanet.pl/sklepy
Bardzo fajny pomysł na lekki obiad. Muszę spróbować! :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam! :)
OdpowiedzUsuńAleż ten makaron ma kolor! Coś wspaniałego :)
OdpowiedzUsuńŚwietne kolory, tak jesiennie się zrobiło od razu. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńPyszne danie :-)
OdpowiedzUsuńPo prostu poezja na talerzu ! :)
OdpowiedzUsuńAle smakowity kolorek ma ten makaron. Musi być pyszny z takim sosem dyniowym :))
OdpowiedzUsuńAle pięknie wygląda ten makaron, kolor zachęca do spróbowania i zjedzenia do ostatniej niteczki. :P
OdpowiedzUsuńCudowny kolor makaronu :D Wygląda bardzo apetycznie ;p
OdpowiedzUsuńRobiłam makaron w sosie dyniowym i bardzo mi posmakował ;)
OdpowiedzUsuńŚwietnie wygląda z dynią.Uwielbiam takie lekkie i zdrowe smaki
OdpowiedzUsuńfaktycznie piękny kolor dania, bardzo apetyczny
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie, a że dynię lubię, więc z chęcią bym spróbowała:-)
OdpowiedzUsuń