Składniki:
- 100g ryżu jaśminowego
- 3 łyżki mąki ryżowej
- 6 fig świeżych
- garść orzechów nerkowca
- garść migdałów (firmy OWOCOWY RAJ)*
- 1 łyżka syropu z agawy
- Ryż ugotować, po czym połowę zblendować na gładki krem z syropem z agawy oraz nerkowcami i wymieszać z niezblendowaną połową ryżu oraz mąką ryżową.
- Figi obrać ze skórek i każdy owoc obtoczyć w masie ryżowej, tworząc kule.
- Migdały pokruszyć na drobno, po czym obtoczyć w nich każdą kulę.
- Kule ryżowe piec około 15- 20 minut w 180 stopniach.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (6 kul)- ok. 755kcal
1 kula- ok. 126kcal