6 listopada 2016

DYNIOWA JAGLANKA Z MIODEM

Słodkie, jesienne śniadanie z królową kasz i warzyw w rolach głównych! ;)
Dynia i jaglanka, a do tego słodki miód... to rozpływa się w ustach! :)


Składniki:
  • 6 łyżek kaszy jaglanej
  • kawałek dyni hokkaido
  • banan
  • szczypta stewi
  • szczypta kardamonu (Green Essence)*
  • 2 łyżeczki miodu z propolisem
Przygotowanie:
  1. Kaszę jaglaną opłukać dwukrotnie i ugotować w wodzie.
  2. Dynię pokroić  plastry i upiec w piekarniku (15-20 minut/ 190 stopni).
  3. Ugotowaną kaszę zblendować z dynią, połową banana, stewią, kardamonem i łyżeczką miodu.
  4. Jaglankę podać z pokrojoną w plastry połówką banana i łyżeczką miodu.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma prezent w postaci nasion chia 100g (przy zakupach powyżej 20zł)- wystarczy wpisać kod "CHIA100" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
 
Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 580kcal