Do przygotowania użyłam makaronu z mąki ryżowej i kukurydzianej o bardzo delikatnym smaku, a podałam go z sosem na bazie batata- słodkiego ziemniaka (bo trzeba korzystać dopóki są łatwo dostępne!). Całość posypałam uprażonymi, łuskanymi ziarnami konopii o niezwykle aromatycznym smaku!
Składniki:
- 50g makaronu kukurydziano- ryżowego
- 1 batat
- 3 łyżki przecieru pomidorowego
- 1 łyżka ziaren konopii łuskanej
- 1 łyżeczka kiełków brokuła
- przyprawy: curry, papryka słodka
- do dekoracji: pomidory koktajlowe, kiełki brokuła
- Batata ugotować, a następnie zblendować z przecierem pomidorowym i przyprawami.
- Makaron ugotować i odcedzić.
- Gotowy makaron podawać z sosem z batata, uprażonymi na suchej patelni ziarnami konopii, kiełkami brokuła i pomidorkami koktajlowymi.
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 540kcal
1 porcja- ok. 270kcal

