Idealnie komponuje się z nimi mus truskawkowy, który trochę przełamuje ich słodki smak :)
Składniki:
- 10 łyżek kaszy jaglanej (firmy OWOCOWY RAJ)*
- 3 łyżki komosy ryżowej (zmielonej na mąkę)
- 2 łyżki płatków wielozbożowych (zmielonych na mąkę)
- 2 jajka
- 1 dojrzały banan
- garść daktyli
- 1 łyżeczka stevi
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia (opcjonalnie)
- Kaszę jaglaną opłukać, a następnie ugotować w wodzie do wchłonięcia całego płynu.4
- Daktyle sparzyć wrzątkiem, odcedzić i zblendować na daktylową masę.**
- Ostudzoną kaszę zblendować z pozostałymi składnikami.
- Masę przełożyć do sylikonowych foremek i piec 40- 45 minut w temperaturze 180 stopni.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (12 muffin)- ok. 1200kcal
1 muffin- ok. 100kcal
