6 stycznia 2015

CHLEBKI Z CIECIERZYCY

Niezwykle łatwe w wykonaniu. Smak mają nietypowy.
Odkąd po raz pierwszy spróbowałam mąki z ciecierzycy od razu ją polubiłam!
Daje niezmiernie dużo możliwości, a ja tym razem postawiłam na prostotę i upiekłam świetne chlebki.
Zjedzone w towarzystwie orientalnych past smakują genialnie :)


Składniki:
  • 4 łyżki mąki z ciecierzycy (firmy OWOCOWY RAJ)*
  • 50ml wody
  • przyprawy: curry, sól sezamowa
  • 1 łyżeczka czarnego sezamu
Przygotowanie:
  1. Mąkę z ciecierzycy wymieszać z wodą i przyprawami.
  2. Masę przełożyć do formy i posypać sezamem.
  3. Piec około 35 minut w temperaturze 180 stopni.
Chlebki zniknęły w mgnieniu oka, dlatego następnym razem zrobię je z potrójnej porcji :)


*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!

Kalorie:
Całość (6 chlebków)- ok. 220kcal
1 chlebek- ok. 28kcal

Niskokaloryczny styczeńPrzekąski Sylwestrowe