Oczywiście wygrały słodkości! I to nie byle jakie, bo kruche tartaletki, wypełnione pysznie waniliowym kremem! :)
Prezentują się niesamowicie apetycznie. Myślę, że z powodzeniem można je zaserwować naszym gościom w ramach niebanalnego deseru :)
Składniki:
Tartaletki
- 5 łyżek mąki jaglanej
- 2 łyżki mąki migdałowej (firmy OWOCOWY RAJ)*
- 1 banan
- 1 łyżeczka masła z nerkowców
- 5 łyżek kaszy jaglanej
- 1 szklanka mleka
- pół laski wanilii
- 2 łyżeczki stevi
- owoc granatu
- orzechy macadamia
Tartaletki
- Banana zblendować i połączyć z masłem z nerkowców i mąką jaglaną- wyrobić ciasto.
- Foremki wyłożyć ciastem i piec 15 minut w 170 stopniach.
- Kaszę jaglaną opłukać, a następnie ugotować w mleku z dodatkiem stevi i miąższu z laski wanilii- ostudzić.
- Kaszę zblendować na gładki krem i wyłożyć do tartaletek (można użyć w tym celu rękawa cukierniczego).
- Całość posypać ziarenkami granatu i orzechami macadamia.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (3 DUŻE tartaletki)- ok. 810kcal
1 tartaletka- ok. 293kcal

