25 października 2016

QUINOA ZE SMAŻONYM JABŁKIEM

Wspaniałe, jesienne śniadanie, które dodaje mocy na cały dzień!
Charakterystyczny, lekko orzechowy smak komosy wraz ze słodkim jabłkiem z nutą imbiru- to jest to ;)


Składniki:
  • 60g białej komosy ryżowej
  • 1/3 szklanki mleka
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżka syropu imbirowego
  • jabłko
  • 1 łyżeczka nasion słonecznika
Przygotowanie:
  1. Komosę ryżową ugotować w wodzie, a następnie dolać mleko i dodać miód- wszystko razem wymieszać i przełożyć do miseczki.
  2. Jabłko obrać ze skóry, pokroić na kawałki, po czym wrzucić na rozgrzaną patelnię i polać syropem imbirowym- podsmażyć
  3. Komosę podać z jabłkiem oraz posypać nasionami słonecznika.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 430kcal