5 sierpnia 2016

JAGLANKA Z MATCHA I AWOKADO

Przed nami weekend i leniwe poranki, podczas których możemy sobie pozwolić na nieco dłuższe śniadania!
Nie wiem, jak Wy, ale ja uwielbiam ten moment każdego weekendu ;)

 Zatem na sobotę poleca się bezglutenowa, wegańska jaglanka, która dostarczy "kopa" na cały dzień!


Składniki:
  • 100g kaszy jaglanej
  • 2 szklanki mleka sojowego
  • 1 łyżeczka herbaty matcha
  • 1 łyżeczka stewi
  • 1/2 awokado
  • 2 łyżki borówek
Przygotowanie:
  1. Kaszę jaglaną opłukać, a następnie ugotować w mleku z dodatkiem stewi.
  2. Ugotowaną kaszę wymieszać z matcha.
  3. Podać z kawałkami awokado oraz borówkami. 
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 650kcal
1 porcja- ok. 325kcal