26 listopada 2016

KOKOSOWE CIASTECZKA Z EKSPANDOWANEJ KASZY JAGLANEJ Z NERKOWCAMI

Lekkie ciasteczka na weekend!
Do kawy, czy jako przekąska na wycieczkę ;)

Do ciasteczek dodałam trochę kremowych, delikatnych nerkowców, które sprawiły, że ciasteczka zostały wzbogacone o element chrupkości!


Składniki:
Przygotowanie:
  1. Banana zblendować z jajkami i stewią.
  2. Następnie dodać wiórki i ekspandowaną kaszę- całość dokładnie wymieszać.
  3. Z masy uformować ciasteczka, na wierzchu powciskać nerkowce i piec około 10/15 minut w 180 stopniach. 
Według mnie najlepiej smakują zaraz po upieczeniu.

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Kalorie:
Całość (24 ciasteczka)- ok. 935kcal
1 ciasteczko- ok. 39kcal