3 stycznia 2014

KREM Z DYNI

Tym daniem niestety muszę pożegnać się do kolejnego sezonu z moja ukochaną dynią... :( Moje zapasy zostały wyczerpane... Ale zupa była przepyszna!!







Składniki:
  • 300g dyni hokkaido
  • 1 łyżka ziaren słonecznika
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • przyprawy: curry, imbir, papryka słodka, koperek suszony (opcjonalnie)
Przygotowanie:
  1. Dynię ugotować do miękkości w wywarze warzywnym, a następnie odcedzić i zmiksować na gładki krem ze szklanką wywaru, w którym była gotowana.
  2. Doprawić do smaku.
  3. Na teflonowej patelni uprażyć słonecznik.
  4. Krem przełożyć do miseczki i podać z jogurtem naturalnym, słonecznikiem oraz suszonym koperkiem.
Szybka i łatwa w przygotowaniu, a do tego dietetyczna i smakowita!



Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 160kcal