23 lutego 2019

PLACUSZKI Z MĄKĄ SORGO

Idealne na śniadanie lub deser!



Składniki:

  • 3 jajka

  • pół szklanki mleka sojowego

  • 1/2 szklanki mąki z sorgo

  • szczypta soli

  • 1 łyżka oleju z pestek winogron

  • sos: pół banana, 1 łyżka kakao, 1/4 szklanki mleka ryżowego

  • 2 łyżki granoli domowej

  • 1 pomarańcza

  • trochę winogron


Przygotowanie:

  1. Jajka zblenduj z mlekiem, solą oraz mąką - na rozgrzanym oleju usmaż placuszki z obu stron.

  2. Wszystkie składniki na sos zblenduj, polej nim usmażone placuszki.

  3. Całość posyp domową granolą i ulubionymi owocami.


Kalorie:

Całość (3 porcje) - ok. 885kcal

1 porcja - ok. 295kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.