28 lutego 2017

KREM Z GRUSZKI I PIETRUSZKI

Nieco słodki, nieco wytrawny krem! Dla niezdecydowanych! ;)
Delikatne smaki słodkiej gruszki i pietruszki z wyrazistą nutą orzechów włoskich to jest to!


Składniki:
  • 4 pietruszki (korzeń)
  • gruszka
  • szklanka mleka
  • 1 łyżka oleju z pestek winogron
  • przyprawy: sól himalajska, pieprz, tymianek
  • 1 łyżka posiekanych orzechów laskowych
Przygotowanie:
  1. Na głębokiej patelni rozgrzać olej, po czym lekko podsmażyć pokrojone w kostkę pietruszki oraz gruszkę.
  2. Całą zawartość patelni zalać szklanką mleka oraz szklanką wody- przyprawić i dusić, aż pietruszki i gruszka zmiękną, pod koniec przyprawić.
  3. Wszystko dokładnie zblendować na gładki krem, podać z orzechami.

Kalorie:
Całość (3 porcje)- ok. 465kcal
1 porcja- ok. 155kcal