4 lutego 2014

PUDDING JAGLANY Z MAKIEM



Połączenie zdrowej i pysznej kaszy jaglanej z aromatycznym smakiem maku oraz słodyczą brzoskwiń ;)

Idealna propozycja na śniadanie, deser czy po prostu małą przyjemność.


Składniki:
  • 5 łyżek kaszy jaglanej
  • 2 łyżki maku
  • 1 dojrzały banan
  • 3 połówki brzoskwiń
  • 1 szklanka mleka

Przygotowanie:
  1. Kaszę jaglaną wypłukać i ugotować w mleku.
  2. Do gotującej się kaszy dodać mak (gotować około 15 minut, aż do wchłonięcia całego płynu).
  3. Zblendować banana i dodać do kaszy, całość wymieszać.
  4. 2 połówki brzoskwiń zblendować na mus.
  5. Przekładać warstwami do naczynia, w którym podamy pudding.



Pudding podałam oczywiście z moimi ulubionymi orzechami nerkowca w dwóch wersjach.
Niebo w gębie!

Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 620kcal
1 porcja- ok. 310kcal