To dzisiaj przepis dość prosty, smaczny i przyjemny ;) Poleca się na obiad, czy kolację!
Składniki:
- 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej (Green Essence)*
- 1 łyżka pasty z pestek dyni
- 1 duża cukinia (lub 2 małe)
- 4 pomidory
- 1 łyżeczka oleju kokosowego
- natka pietruszki
- przyprawy: sól himalajska, papryka słodka, curry, bazylia, tymianek
- Cukinię pokroić na półksiężyce i wrzucić na rozgrzany olej kokosowy, całość doprawić solą, papryką słodką, curry oraz tymiankiem- chwilę podsmażyć.
- Do cukinii dodać pomidory pokrojone w kawałki, całość podsmażyć jeszcze przez 3 minuty, a następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiec przez około 15 minut (170 stopni).
- Kaszę jaglaną wymieszać ze szczyptą soli, bazylią oraz masłem z pestek dyni- wyłożyć na podpieczone warzywa i piec przez kolejne 15 minut.
- Danie podawać posypane natką pietruszki.
Kalorie:
Całość (4 porcje)- ok. 800kcal
1 porcja- ok. 200kcal