To dzisiaj przepis dość prosty, smaczny i przyjemny ;) Poleca się na obiad, czy kolację!
Składniki:
- 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej (Green Essence)*
 - 1 łyżka pasty z pestek dyni
 - 1 duża cukinia (lub 2 małe)
 - 4 pomidory
 - 1 łyżeczka oleju kokosowego
 - natka pietruszki
 - przyprawy: sól himalajska, papryka słodka, curry, bazylia, tymianek
 
- Cukinię pokroić na półksiężyce i wrzucić na rozgrzany olej kokosowy, całość doprawić solą, papryką słodką, curry oraz tymiankiem- chwilę podsmażyć.
 - Do cukinii dodać pomidory pokrojone w kawałki, całość podsmażyć jeszcze przez 3 minuty, a następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiec przez około 15 minut (170 stopni).
 - Kaszę jaglaną wymieszać ze szczyptą soli, bazylią oraz masłem z pestek dyni- wyłożyć na podpieczone warzywa i piec przez kolejne 15 minut.
 - Danie podawać posypane natką pietruszki.
 
Kalorie:
Całość (4 porcje)- ok. 800kcal
1 porcja- ok. 200kcal
Ale cudo *O*
OdpowiedzUsuńZapraszam:
http://chrupacz-poranny.blogspot.com/
Super danie!
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie - jedzrosliny.blogspot.com