Niby delikatne, ale jednak z wyrazistym smakiem orzechów!
Niby lekkie, ale jednak nieco kruche!
Pyszne i niskokaloryczne! Nic tylko się nimi zajadać! ;)
Składniki:
- 50g ryżu jaśminowego
- 1 łyżka syropu z agawy
- 1 białko jajka
- 3 łyżki mąki ryżowej
- kilka migdałów (firmy Green Essence)*
- kilka orzechów nerkowca
- Ryż ugotować w wodzie i ostudzić.
- Następnie zblendować z syropem z agawy, białkiem jajka i mąką ryżową.
- Orzechy nerkowca i migdały pokruszyć, po czym wmieszać w masę.
- Uformować niewielkie ciasteczka, na wierzch każdego wcisnąć orzecha i piec około 10 minut w 180 stopniach.
Kalorie:
Całość (10 ciasteczek)- ok. 495kcal
1 ciasteczko- ok. 50kcal
