Składniki:
- 3 łyżki mąki kokosowej (firmy Green Essence)*
- 2 łyżki mąki amarantusowej
- banan
- białko jajka
- 6 łyżek mleka migdałowego
- 1 łyżka maku
- Banana zblendować z mlekiem i białkiem.
- Najpierw dodać mąkę migdałową i wymieszać, po czym dodać mąkę kokosową i ponownie wymieszać.
- Z masy uformować małe ciasteczka, które ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu posypać makiem.
- Ciasteczka piec przez około 15 minut w 170 stopniach.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (28 ciasteczek)- ok. 440kcal
1 ciasteczko- ok. 16kcal